Hoppa till innehåll

Om oss - Vår historia!

Vi har över 30 år i finansbranschen – Med oss kan du känna dig trygg!

Detta har hänt!...

Byfjorden Finans – koncernen startades 1990 av Stig Plate.

Från starten bedrevs leasingverksamhet genom att en mindre leasingstock förvärvades. Dessutom bedrevs konsultverksamhet.

Under 2005 startade man med tjänsterna factoring/fakturaköp med inriktning mot befintliga kunder. Efter ca 1 år med denna verksamhet bestämde man sig för att satsa ytterligare på dessa tjänster. Efter ca ett år med denna verksamhet bestämde man sig för att satsa ytterligare på dessa tjänster. Under 2006 förvärvades därför Värmlands Factoring AB i Arvika som bedrev factoring- och fakturaköpsverksamhet. Under 2009 flyttades denna verksamhet från Arvika och all verksamhet koncentrerades till Uddevalla där vi idag är ca 10 medarbetare.

Både factoring- och leasingverksamheten har fortsatt att växa i volym och lönsamheten är god i koncernen vilket är grundläggande för fortsatt tillväxt. Under 2018 tog Jesper Plate över som VD i koncernen medan bolagets huvudägare, Stig Plate, nu är styrelseordförande.

Inkassoverksamheten:

Under 1993 bildades ett dotterbolag med namnet Fyrstads Inkasso AB (numera Collector Inkasso AB) och samma år sökte man och erhöll inkassotillstånd.
Genom förvärv av A-Inkasso AB i Karlstad samt Collector Företagsinkasso AB i Arvika 2006 växte verksamheten och i samband med fusion av dessa bolag bytte man namn till Collector Inkasso AB.

Collector Inkasso AB har idag ca. 1.000 uppdragsgivare och hanterar ca 10.000 st. inkassoärenden per år

Vill du bli en av oss?

Just nu har vi inga lediga tjänster.
Du är när som helst välkommen att skicka en spontanansökan, även om vi inte förtillfället annonserar någon specifik tjänst.
Maila oss på info@varmlandsfactoring.se och märk mailet med ”Spontanansökan” 
Det känns fint att hjälpa

I år stöttar vi..